Buitenritten

Hallo Leden,

Op 8 april 2012 om 10:00 uur organiseert Ruitersportcentrum Manege Meulendijks een Enjoy The Ride rit.

Wij als activiteitencommissie hebben gedacht dat wij daar op in moesten haken. Uit een enquête is gebleken dat een georganiseerde buitenrit bij jullie in de smaak zou vallen.

De kosten bedragen, hierop zal een korting van € 10,- plaatsvinden als u inschrijft via de vereniging:

- €25,- voor KNHS leden met eigen paard of pony

- €30,- voor geen KNHS leden met eigen paard of pony

- €50,- voor een rit op manegepaard of pony onderbegeleiding

De inschrijfgelden zijn inclusief koffie/thee bij aankomst en na afloop een goed verzorgde lunch, waarvoor u bij inschrijving een tegoedbon ontvangt Op de pauze plek ongeveer halverwege de rit kunt u versnapering kopen.

Inschrijving moet plaatsvinden via onderstaande link http://www.enjoytheride.nl/routes/mooie_rit_strabrechtseheide. (op deze link zult ook moeten betalen).Ik vraag u ook een mailtje naar marie.molema@onsbrabantnet.nl te sturen als u u aanmeldt dit om op u op 8 april de € 10,-- korting te geven.

Rit Beschrijving

Vertrek vanaf Ruitersportcentrum Manege Meulendijks via de schaapskooi. De schaapskooi biedt aan ongeveer 400 Kempische heideschapen een onderkomen. De plaetse is een driehoekig plein, waarop vroeger het vee werd verzameld om de heide te gaan begrazen. Van april tot februari komt u met een beetje geluk de kudde tegen, Door de weeks trekt de kudde over de heide, geleid door herder Kees Kromhout en zijn honden. In het weekend verblijft de kudde meestal in een raster bij de kooi. Via een landweg bereiken we de Strabrechtse Heide. De Strabrechtse Heide telt een groot aantal vennen. De meeste zijn ooit door uitwaaiing ontstaan. Zoals u misschien weet heeft er in juli 2010 een bosbrand plaats gevonden waarbij ca 200 hectare bos en heide is verbrandt. U kunt hier de sporen nog van zien als we de heide verlaten en via het bos naar Lierop rijden. We zijn dan halverwege, er is dan een mogelijkheid tot het houden van een pauze. De pauze wordt gehouden bij de camping De Somerense Vennen. Hier zijn stands aanwezig waarin u, uw paard kunt vastzetten en u een versnapering kunt kopen. Hier kunnen eventueel ook verzorgers/ begeleiders naar toekomen. De Somerense Vennen is goed bereikbaar met de auto. Tevens is er voldoende parkeerplaats. Vanaf hier rijden we via de bossen van Someren terug naar de manege in Heeze.

Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag via de mail.

Groeten,

De activiteitencommissie

Marie-Louise Molema-Haans

marie.molema@onsbrabantnet.nl